Blog

greece epirus3 laskarakis 1024x654

Φωτογραφική αναζήτηση στον «Κύκλο των χρωμάτων»

Ένα φωτογραφικό σεμινάριο που σκοπό έχει να σας φέρει πιο κοντά στην ομορφιά της φύσης που κρύβουν τα Ζαγοροχώρια.
Ένας απο τους καλύτερους φωτογράφους άγριας φύσης και τοπίου, ο Πάνος Λασκαράκης, θα σας συνοδέψει σε ένα ταξίδι πρακτικής και θεωρίας πάνω στο συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας!
————————————————————————-

greece-epirus19 laskarakis
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ απόγευμα γνωριμία κ ξεκούραση

ΣΑΒΒΑΤΟ πρωϊ συνάντηση στη Ρεσεψιόν

1 ώρα πριν την ανατολή για την πρώτη φωτογραφική αναζήτηση στο χωριό Δίλοφο.
Η ανατολή στο χωριό αρχές Νοεμβρίου δημιουργεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δίνοντας στα φθηνοπωρινά χρώματα χρυσή απόχρωση , σαν φυσικό photoshop με βάθος πεδίου τις επιβλητικές κορυφές της Τύμφης .

Μετά την ανατολή επιστροφή στον ξενώνα για πρωινό κ ξεκούραση.

Περίπου 11.00 συνάντηση στην αίθουσα του ξενώνα για μοναδικές φωτογραφικές συμβουλές στη κατηγορία τοπίου αλλά κ γενικότερα.

Αναπτύσσουμε την γενική κ την ειδική έννοια της φωτογραφίας τοπίου αλλά κ τις τεχνικές που χρειάζονται για μοναδικές λήψεις στην φύση.

Μια ώρα μετά το μεσημεριανό φαγητό ξεκινάμε την δεύτερη φάση της φωτογραφικής μας αναζήτησης στην φύση της περιοχής εστιάζοντας στις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της περιοχής των Ζαγοροχωριών , όπως η χαράδρα του Βίκου , για το ηλιοβασίλεμα.

Επιστροφή κ ξεκούραση μέχρι το δείπνο , όπου θα θυμηθούμε τις πιο σημαντικές φωτογραφικές στιγμές τις ημέρας.

Κυριακή πρωί θα είναι μια εναλλακτική για πρωινή φωτογράφηση στο χωριό σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι κάλος Σάββατο πρωί.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η θερμοκρασία στην περιοχή του Ζαγορίου αρχές Νοεμβρίου κυμαίνεται από 17 έως 5 το πρωί βαθμούς C .Άρα κ η ενδυμασία θα πρέπει να είναι ανάλογη κ σίγουρα με ορειβατικά μποτάκια κ αδιάβροχα μπουφάν και φυσικά ….απαραίτητος ο φωτογραφικός εξοπλισμός με φακούς από 11 έως 400mm

ΤΙΜΗ

Η τιμή ορίζεται ανα δωμάτιο στα 150 ευρώ (225 ευρώ το δωμάτιο 4 που είναι τρίκλινο) και συμπεριλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις, πρωινό και το σεμινάριο.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη σελίδα του ξενώνα ή να επικοινωνήσετε μέσω του site μας τηλεφωνικά.

Για πιο άμεση ενημέρωση και λεπτομέριες δειτε το event στο Facebook ΕΔΩ 

awards5

 

Ποιός είναι ο Πάνος Λασκαράκης?

Οι πρώτες φωτογραφικές εμπειρίες του λαμβάνουν χώρα το 2005 και με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται σε ένα φωτογραφικό ντόμινο εμπειριών , γνώσεων και τεχνικής σε διάφορα μέρη του πλανήτη όπως η Αρκτική, τα εθνικά πάρκα της βόρειας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Ελλάδος, απαθανατίζοντας εντυπωσιακά θεάματα από μια διαφορική οπτική.
  H φωτογραφία για μένα συμπεριλαμβάνει την άγρια φύση, τα τοπία και τις φυλές ανά τον κόσμο και μεταφράζεται ως αγάπη, εξερεύνηση, πάθος, περιπέτεια και δημιουργία. Πάντοτε επιδιώκω την απόλυτη δράση και αισθάνομαι πραγματικά ζωντανός όταν είμαι ανάμεσα στο μεγαλείο των στοιχείων της φύσης. Θα μπορούσα να ταξιδεύω για μέρες στο άγνωστο αναζητώντας στιγμές αυθόρμητες και σκηνές διαφορετικές , έστω κι αν πρόκειται για ένα μόνο φωτογραφικό στιγμιότυπο. Κάθε φορά που παίρνω θέση πίσω από τη φωτογραφική μου μηχανή υπάρχει πάντα κάτι διαφορετικό για να απαθανατίσω.

Το κλειδί για μια ζωντανή φωτογραφία κρύβεται μέσα στην τεράστια ποικιλία της ζωής και των πολιτισμών καθώς και στα μεγάλα θεάματα που ξεπροβάλλουν μέσα από την μεγαλειώδη δύναμη της φύσης.
Όμως φωτογραφία δεν είναι μονάχα η οριοθέτηση της εικόνας στον τόπο της κύριας δράσης αλλά και η στιγμή της εκτύπωσης και της παρουσίασης όπου η φύση ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα στον εκθεσιακό χώρο…
Εκεί τα συναισθήματα του φωτογράφου, της δημιουργίας και του εκθεσιακού κοινού γίνονται ένα. Εκεί η φωτογραφία αποκτά ουσία και ορίζεται στο τέλειο.

awards1 awards11 awards14 awards31

Τι έχει πει για τα Ζαγοροχώρια και την Ήπειρο:

Στην καρδιά της Ηπείρου , τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από παραδοσιακά πέτρινα χωριά, που είναι σκαρφαλωμένα στη βόρεια οροσειρά της Πίνδου, στο όρος Τύμφη(2497m) και συνθέτουν ένα παζλ από μοναδικά τοπία, φαράγγια, ποτάμια, πέτρινα γεφύρια, γιγαντιαία βουνά και αλπικές δρακολίμνες. Πρόκειται για ένα φυσικό πάρκο άγριας ζωής, με τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Κάθε εποχή του χρόνου, το μεγαλείο της φύσης μετατρέπεται σε διαφορετικές απεικονίσεις χρωμάτων και μορφών. Σε αυτό το μικρό υπέροχο κόσμο φυλάσσονται καλά τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης, τα οποία καλουμαι να αποκαλύψω, κατά τη διαρκεια των φωτογραφικών αποστολών …

greece-epirus6 greece-epirus7 greece-epirus15 greece-epirus16 greece-epirus58 Pindos-59

 

Το site του Πάνου Λασκαράκη panoslaskarakis.com

No comments yet! You be the first to comment.

Αφήστε μια απάντηση